Zwilling TWIN® Plus komplet do wędzenia i gotowania na parze
zestaw do wędzenia i gotowania na parze niemieckiej marki ZWILLING pozwala przygotować niezwykłe dania. Za pomocą tego zestawu, można komfortowo i z łatwością wędzić w domu bez obawy o nieprzyjemny zapach dymu unoszący się w pomieszczeniu. Pachnące ziołami lub drewnem dania są gwarancją, iż goście wyjdą zadowoleni. Patelnia stworzona jest z wysokiej jakości szczotkowanej stali nierdzewnej, niemal gładka jak satyna. Grube dno naczynia SIGMA Classic błyskawicznie i równomiernie się nagrzewa. Pokrywa szczelnie przylega do garnka, żeby umożliwić oszczędne gotowanie z małą ilością wody. Uchwyty patelni i nie nagrzewają się podczas gotowania, a ich użyteczny i ergonomiczny kształt zapewnia bezpieczne przenoszenie. Patelnię można wstawiać używać też w piekarniku. z łatwością się czyści, można w dodatku myć w zmywarce.
zestaw gromadzi:
- 1 × patelnia
- 1 × blacha ociekowa
- 1 × ruszt do grillowania
- 1 × pokrywka
parametry:
- wytworzony z najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10
- dedykowany do wędzenia mięsa, ryb, owoców morza, warzyw czy serów
- Uniwersalne naczynie, nadaje się dodatkowo do gotowania na parze
- idealny do przygotowywania zdrowych, niskokalorycznych potraw bez tłuszczu
- odpowiedni do każdej kuchenki w tym indukcyjnej
- Gładka jak satyna powierzchnia
- Grube dno SIGMA Classic stosownie rozprowadza i akumuluje ciepło
- Masywna, nierdzewna pokrywka umożliwia oszczędne gotowanie z małą ilością wody
- poręczne, nienagrzewające się ucha ze stali nierdzewnej zapewniające bezpieczne używanie
- Do wszystkich typów kuchenek, z płytą indukcyjną włącznie
- Można używać ponadto do pieczenia w piekarniku
- oporny na zadrapania, higieniczny, nie wpływa na smak potraw
- Zagięte krawędzie ułatwiają wylewanie
- Można myć w zmywarce do naczyń
Jak wędzić w naczyniu Zwilling?
- Rozgrzać patelnię do wysokiej temperatury (około 230°C)
- ograniczyć temperaturę o około 40% - wsypać trociny ZWILLING. Dodać zioła, herbatę lub przyprawy, w zależności od smaku, jaki chcemy nadać wędzonym produktom. Słuszną ilością są 2 łyżki trocin (na około 20 minut, lekko wędzony smak), albo choćby 3 łyżki stołowe (wędzenie dłuższe aniżeli 20 minut, potężnie wędzony smak).
- Po rozgrzaniu z trocin rozpoczyna się uwalniać dym.
- Przykryć trociny okrągłą blachą z otworami po bokach.
- Położyć na blasze ruszt z potrawą i przykryć patelnię pokrywą. Potrawy zaczynają się wędzić, kiedy pokrywka jest ciepła w dotyku.
- Należy ponownie zmniejszyć temperaturę o około 50%. W celu osiągnięcia słusznych wyników nie należy podnosić pokrywki w trakcie wędzenia (Pojawienie dymu oznacza, iż temperatura jest zbyt wysoka i powinna zostać obniżona. Chcąc skrócić czas wędzenia należy pokroić potrawy na mniejsze kawałki albo plasterki)
- Po upływie czasu wędzenia wyłączyć kuchenkę - pozostawić patelnię do ostygnięcia.
- Po około 5min zdjąć pokrywkę - danie gotowe:)
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla TWIN Plus - naczynie do wędzenia i gotowania na parze 28cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.