PATELNIA ZELIWNA O20cm. Zeliwo z którego jest produkowane naczynie jest grube i ciezkie (1200g)stosownie skumulowac i utrzymac wysoka temperature. Czarna powierzchnia zostala uzyskana dzieki wyjątkowemu procesowi wypalania zeliwa w oleju roslinnym w bardzo wysokiej temperaturze.
Powierzchnia zostala w dodatku oksydowana co ogranicza podatnosc na rdzewienie. Dno gladkie. Wyprodukowana z jednego odlewu. Wyrób nadaje się równiez do wszelkich rodzajów kuchni w tym kuchni indukcyjnych. Wymiar: O20cm x 4cm Zasady uzytkowania: Przed uzyciem splukac i wysuszyc.
Po uzyciu umyc uzywajac szczotki. Po osuszeniu natluscic olejem roslinnym. Nie przyrzadzac potraw o odczynie kwasnym. Nie przechowywac zywnosci. Naczynie nie jest nierdzewne. Oksydowanie zniża podatnosc na rdze, ale jej nie uniemożliwia.W równomiernym rozprowadzaniu ciepla kryje sie najwieksza tajemnica patelni zeliwnych.
Patelnie genialnie magazynuja cieplo co sprawia, ze nasze potrawy dochodza w sposób stopniowy i równomierny. Patelnie zeliwne maja tez doskonaly wplyw na nasze zdrowie. Dzieki zaimplementowaniu naturalnego materialu jakim jest zeliwo, ograniczamy ilosc szkodliwych substancji jakie wnikaja do jedzenia w czasie uzywania patelni teflonowych.
Dodatkowym atutem jest to ze w czasie przygotowywania potraw na patelniach zeliwnych wydzielaja sie znikome ilosci zelaza, pierwiastka niezbednego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzysc, zwlaszcza dla osób zmagajacych sie z anemia.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Patelnia Żeliwna 20 cm 2251. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.