Patelnia Hard Face z pokrywką - 26 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Istotnie trwała i oporna warstwa Hardtec Superior przetrwa niemało lat i bezusterkowe parametry, które zapobiegają przywieraniu.
Naczynie z kolekcji Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego używania dla wymagających. Można używać na wszelkich typach kuchenek. Patelnia bardzo grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i efektywnie.niezwykle oporna powłoka Hardtec Superior upraszcza gotowanie – warstwa ma wspaniałe parametry zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest tworzone w taki sposób żeby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.ma nową, jeszcze bardziej wytrzymałą powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zagwarantuje pewny chwyt.posiada elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyposażoną w silikonowy kołnierz i zaimplementowany wentyl.Naczynie posiada czarny, matowy design.przystosowana do gotowania na wszystkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wykonana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce właściwości techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 26 cmŚrednica dna: 20,5 cmObjętość: 2,8 lWaga: 2,1 kg wykorzystywanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym użyciem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, podczas standardowego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna dobrze znosi wyjątkowo wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i nad wyraz silne kwasy. Naczynia tworzone ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa sztucznego. Typ: UniwersalnyMateriał: Aluminium
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Patelnia szefa kuchni 26 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.