Ostrzarka diamentowa firmy ZWILLING to narzędzie, które dba o trwałość i ostrość noży kuchennych. Jest to niezastąpione narzędzie do utrzymania noży w świetnej kondycji. Jej diamentowe wykończenie zezwala na delikatne i skuteczne ostrzenie, a konkretna oraz możliwość zawieszenia powodują, iż jestprzystępna i gotowa do wykorzystania w każdej chwili.
podczas krojenia na krawędzi ostrzy noży powstają mikro ubytki, nie widoczne "gołym okiem". Żeby zachować na dłużej właściwą ostrość noży i nie dopuścić do spłaszczenia ostrza należy regularnie je ostrzyć.
Stalka jest wyekwipowana w funkcjonalną rękojeść z otworem do zawieszenia oraz pręta ostrzącego o owalnym profilu. Ta potężna konstrukcja zapewnia odporność i stabilność podczas wykorzystywania.
Powierzchnia ostrzarki jest pokryta warstwą pyłu diamentowego, co produktywne naostrzenie noży ze stępionymi ostrzami. Specjalny, lekko spłaszczony owalny zarys usprawnia korzystanie.
Stalka ma długość 26 cm, co zagwarantuje komfortowe i wydajne ostrzenie noży.
Jak używać?
Jeśli jesteś praworęczny, trzymaj ostrzarkę w lewej ręce, najlepiej wierzchołkiem skierowanym do dołu, opartym na zrównoważonej powierzchni. Nóż trzymaj w prawej ręce pod kątem 20 stopni, w stosunku do pręta i pociągaj nóż wzdłuż ostrzarki, naprzemiennie - raz z jednej, raz z drugiej strony.
Po użyciu przetrzeć wilgotną szmatką, nie zanurzać w wodzie.
wymiary Długość ostrza: 26 cm Długość uchwytu: 13 cm Masa: 0.3 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ostrzałka diamentowa 26cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.