Nóż szefa 200 mm, CLASSIC IKON CREME, Nóż szefa jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, wyśmienicie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i idealnemu wyważeniu sprawdza się w dodatku przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Duże ostrze można ponadto wykorzystać do skrobania, a także przenoszenia przygotowanych elementów z deski na patelnię czy do garnka. O linii CLASSIC IKON CREME, Dzięki subtelnej, kremowej rękojeści noże kolekcji CLASSIC IKON CREME odznaczają się wszystkimi zaletami produktów serii CLASSIC IKON w dodatku stając się bezspornie przyciągającymi wzrok elementami każdej kuchni. Rękojeść produkowana z materiału syntetycznego, wcześniej nitowanego, bez spoinowo łączonego spełnia najwyższe standardy i pozwala łatwo utrzymać noże w czystości. Dzięki nowoczesnej geometrii głowni ( brody ) noża i poręcznemu, zaoblonemu kształtowi rączki, nóż wspaniale leży w dłoni i jest przyjazny w wykorzystywaniu. Ostrze jest arcytrudnie ostre i pozostaje takim poprzez długi czas. Za sprawą idealnego rzemiosła cięcie, siekanie i porcjowanie nożami CLASSIC IKON CREME jest prawdziwą przyjemnością. Cechy noży linii CLASSIC IKON CREME, dokładnie wykuty z jednego fragmentu stali chromowo-molbdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiednią równowagę między niepodatnością na korozję, twardością i niepodatnością na pękanie), Brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości ostrza wraz ze specjalnie zaprojektowaną rękojeścią noż jest odpowiednio zrównowa-żony, Potrójnie nitowane ostrze, nitami wyprodukowanymi ze stali nierdzewnej (rozszerzona niepodatność na korozję), technika Precision Edge (PEtec) gwarantuje o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża, Hartowane do 58 ° Rockwell (słuszna twardość gwarantująca długo-trwały efekt ostrej krawędzi, a także łatwość jej ponownego ostrzenia), Rękojeść wyprodukowana jest z niezwykle wytrzymałego materiału plastikowe-go - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, opornej na blaknięcie i odbarwienia, wyprodukowano w Solingen w Niemczech, Noże można myć w zmywarce, sugerowane jest jednak mycie ręczne. Jak dbać o noże WÜSTHOF, Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie posiadają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje cechy. W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków przemywających a następnie ostrożnie osuszyć. Technicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. W trakcie cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Na dodatek nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów. Cechy produktu, ostrze: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X50CrMoV15, wykute z jednego fragmentu stali, 20% ostrzejsza krawędź noża dzięki technologii Precision Edge (PEtec), brak brody pozwala na ostrzenie na całej długości noża, ostrze zatopione w całej długości uchwytu, potrójne nitowanie ostrza do rękojeści, nity ze stali nierdzewnej odpornej na korozję, rękojeść: materiał plastikowy polioksymetylen, niepodatny na blaknięcie i odbarwienia, rękojeść w odcieniu ecru
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż szefa 200 mm, classic ikon creme. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.