Nóż Santoku Victorinox Swiss Classic to to wszechstronne narzędzie kuchenne o ostrzu 17 cm do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Termin Santoku oznacza japońskie podejście do koncepcji uniwersalnego noża kuchennego, który może być używany do wielu zadań i przygotowania różnorodnego typu potraw.
parametry noża kuchennego Victorinox Santoku:
- bardzo uniwersalny profil zapewniający możliwość wszechstronnego użycia
- Żłobienia w głowni uniemożliwiające przywieraniu do niej krojonych warzyw
- nad wyraz korzystnie sieka, plastruje i kroi w kostkę
- wyprodukowany w Szwajcarii nóż Santoku z ryflowanym ostrzem
- funkcjonalna rękojeść i wyjątkowo ostre ryflowane ostrze
- Rękojeść z tworzywa TPE
Ostrze ze stali nierdzewnej ma ryflowanie wzdłuż całej krawędzi tnącej, zapobiegające przywieraniu do niej krojonych warzyw i mięs.
pokaźna głownia usprawnia przenoszenia pokrojonych produktów do naczyń, może posłużyć także do rozgniatania czosnku. Szerokie gabaryty powodują, iż Victorinox Santoku rewelacyjnie stanie na wysokości zadania w trakcie krojenia pokaźniejszych owoców i warzyw np. Kapusty, arbuza albo cukini.
Nóż dla szefa kuchni w ofercie sklepu Kolba.pl
Wysoko usytuowany chwyt chroni kłykcie dłoni przed kontaktem z deską. Rękojeść noża została wykonana z tworzywa TPE.
Dzięki wyjątkowo dobremu wyważeniu, niskiej wadze i specjalnemu kształtowi nóż jest wygodny w użytkowaniu, a także będzie ochoczo wykorzystywany przez każdego miłośnika gotowania.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż santoku swissclassic 6.8523.17b czarny. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.