MIYABI 5000MCD 67 SUJIHIKI 240mm1 x Nóż uniwersalny - Slicing do ryb, mięs, wędlin, siekanie, krojenie ostrze w konwencjonalnym japońskim profilu naśladujące zarys japońskiego miecza katany stal MC66 -133 kutych warstw rdzeń ostrza wykonany jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide CRYODUR® - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego procesu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które zapewnia ekstremalną twardośćkąt ostrza: 9.5-12° na stronętwardość 66° Rockwellwykończenie młotkowane techniką "Tsuchime"z niepowtarzalnym wzorem damasceńskiej stalitrzystopniowy cykl wykańczania "Honbazuke"rękojeść o przekroju 'D' stworzona z niepowtarzalnego drewna 'Black Ash'Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Produkowane w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się nieszablonowym designem a przeważnie precyzją wykonania i wyśmienitą jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.Noże MIYABI z najnowszej, topowej serii 5000MCD 67 wyznaczają świeże standardy ostrości, efektowna i elegancji. Rdzeń ostrza wyprodukowany jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide zamkniętego w 133 powłokach najwyższej jakości stali nierdzewnej. Ostrze hartowane i utwardzane lodem w temperaturze -196°C dla uzyskania twardości. Trzonek z oryginalnego drewna "Black Ash" zagwarantuje rewelacyjną równowagę, stosowna kontrolę i nieskomplikowane cięcie. Każdy nóż jest autentycznym dziełem sztuki, które wyznacza standardy ostrości, ładna i elegancji.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 5000MCD 67 SUJIHIKI Nóż do Sushi 240mm, 34050-241-0. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.