[Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - Why Buy] Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie spektakularna i ostrości, czego świetnym dowodem jest nóż KUDAMONO o ostrzu długości 9 cm.
Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie spełni oczekiwania podczas siekania, obierania czy oczyszczania warzyw i owoców. Ostrze noża wytwarzane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, cechującej się wysoką twardością i wytrzymałością nawet podczas szczególnie intensywnego używania.
Krawędź ostrza wzorowana jest na japońskich katanach i uchodzi za znak absolutnego mistrzostwa w rzemiośle. Dzięki szykownemu, ośmiokątnemu uchwytowi z drewna Pakka i płynnie wkomponowanemu trzpieniowi japońskie noże MIYABI 4000FC nie tylko stylowo uzupełniają kuchnię, lecz też praktycznie służą w trakcie najintensywniejszej pracy wygodnie i pewnie leżąc w rąk.
Impregnowany, stabilny uchwyt uszlachetnia genialnie przedstawiające się, mozaikowe logo kolekcji. Wszystkie noże MIYABI tworzone są poprzez producenta ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii.
Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. Właściwości SZCZEGÓLNE - Ostrze FRIODUR produkowane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 - Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i nieprzeciętnych właściwościach tnących - Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody - Grawerowane logo MIYABI
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Kudamono 4000FC - 9 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.