Zwilling Professional S - nóż do chleba 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej linii noży. Z najlepszej stali rdzoodpornej, idealnie wyważone, ostre jak brzytwa to parametry charakteryzujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezusterkową obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali rdzoodpornej z adekwatną ilością chromu i węgla, zastrzeżonej przez producenta ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella cechuje się długofalową żywotnością, wytrzymałością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych cechy jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze obszerniejszą twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do serii Professional S. Wytworzona pozostała z niezwykle trwałego tworzywa odpornego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Znakomicie dopracowane detale uniemożliwiają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
atuty:
- poręczna rękojeść z tworzywa sztucznego
- Najwyższa jakość w tradycyjnym wydaniu
- Garda standard
- świetnie dopracowane detale
- Specjalna stal zastrzeżona poprzez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze ma dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zwilling Professional S Nóż do Chleba 200mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.