Zwilling Professional S - nóż kuchenny, do siekania, krojenia 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najkorzystniejszej stali nierdzewnej, doskonale wyważone, ostre jak brzytwa to cechy cechujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezawaryjną obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali nierdzewnej z stosowną ilością chromu i węgla, opatentowanej przez markę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella charakteryzuje się długotrwałą żywotnością, opornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych atrybuty jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze obszerniejszą twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do linii Professional S. Wytworzona została z bardzo trwałego tworzywa wytrzymałego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Wspaniale dopracowane detale zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
zalety:
- ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego
- Najwyższa jakość w klasycznym wydaniu
- Garda standard
- doskonale dopracowane szczegóły
- Specjalna stal opatentowana poprzez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze posiada dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zwilling Professional S Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 200mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.