Zwilling Professional S - nóż do mięsa, do szpikowania 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najlepszej stali rdzoodpornej, wyśmienicie wyważone, ostre jak brzytwa to właściwości charakteryzujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i niezawodną obsługę.
Do produkcji noży wykorzystano specjalnej stali nierdzewnej z stosowną ilością chromu i węgla, zastrzeżonej poprzez firmę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella znamionuje się długotrwałą żywotnością, opornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych parametry jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze obszerniejszą twardość i oporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do kolekcji Professional S. Wykonana została z bardzo trwałego tworzywa niepodatnego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Doskonale dopracowane szczegóły uniemożliwiają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
mocne strony:
- praktyczna rękojeść z tworzywa nienaturalnego
- Najwyższa jakość w klasycznym wydaniu
- Garda kanon
- wspaniale dopracowane szczegóły
- Specjalna stal zastrzeżona przez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze ma dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zwilling Professional S Nóż Kuchenny do Wędlin i Mięs 200mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.