Japoński nóż Sujihiki z kolekcji Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i uzupełniającą atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest genialny do cięcia mięsa i ryb łatwy do czyszczenia.
Drewniany uchwyt sprawia, że nóż jest wygodny w trzymaniu i upraszcza cięcie pod różnymi kątami. Rdzeń noża stworzony jest z wyjątkowo twardej stali proszkowej, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali.
W procesie kucia taki laminat dwóch rodzajów stali staje się jednocześnie szczególnie twardy i wytrzymały na pęknięcia. Proces kucia nadaje ostrzu typowy wzór. Ostrze jest na dodatek obrabiane termicznie przy pomocy złożonych procesów hartowania i mrożenia (CRYODUR®) zapewnia to mocne i trwałe ostrze o twardość około 63 w skali Rockwella.
Nóż został oszlifowany dwustronnie techniką Honbazuke gwarantującą najwyższy poziom ostrości. Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma konwencjonalny japoński kształt i komfortowo leży w dłoni.
Wewnętrzny system dociskowy rękojeści gwarantuje równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia. Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, rozciągliwym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni.
właściwości SZCZEGÓLNE Supertwardy rdzeń ostrza wytworzony ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch powłokach stali o wyższej sprężystości Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® istotnie dobrą trwałość, niepodatność na korozję i stosowną rozciągliwość ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zagwarantuje doskonałą równowagę, unikatowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik wymiary Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 14 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.4 cm Wysokość: 3.6 cm Masa: 0.2 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 6000MCT SUJIHIKI Nóż 240 mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.