MIYABI 5000FCD SUJIHIKI 240mm
- 1x długi nóż Sujihiki 240mm
- stal FC61 -49 kutych warstw
- CRYODUR? - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego procesu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które gwarantuje ekstremalną twardość
- kąt ostrza: 19° symetrycznie
- twardość 61° Rockwell
- wykończenie młotkowane techniką \""Tsuchime\""z specyficznym wzorem damasceńskiej stali
- trzystopniowy cykl wykańczania \""Honbazuke\""
- rękojeść produkowana z drewna Pakka i stali
Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Tworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się nieszablonowym designem a na ogół precyzją wykonania i perfekcyjną jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.
N oże z nowej kolekcji 5000FCD to następny krok do doskonałości. Kute oczywiście w macierzystej fabryce w mieście Seki. Fabryka Miyabi, zatrudniająca najistotniej wykwalifikowanych mistrzów tradycyjnego, japońskiego rzemiosła, postanowiła odejść w linii noży 5000 FCD od specyficznej dla tej producenta stali proszkowej MicroCabridge. Seria 49-warstwowych, czernionych noży 5000 FCD wykutych ze stali wysokowęglowej FC61 jest hartowana w lodzie.
Dzięki stali FC61 z wzorem damasceńskim z noże z linii 5000 FCD cechują się twardością na poziomie 61 stopni w skali Rockwella. Dzięki temu klingi tych postępowych, a jednocześnie nad wyraz tradycyjnych w formie noży są nieprzeciętnie ostre.
Czerniona klinga noży 5000 FCD jest istotnie wyrazista. Całości dopełnia mocna, rewelacyjnie leżąca w rąk, lekko obła rękojeść z drewna pakka.
Znakiem szczególnym nowej linii noży Miyabi jest czerwona obwódka wokół trzonka noża i jego stalowe wykończenie. Malowniczy mosaic pin jest znakiem noży klasy Premium
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zwilling Twin Pollux Blok Drewniany Noże Kuchenne Kpl 6 el. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.