Nóż kuty Rocking Santoku z kolekcji Miyabi 5000MCD może zniewolić każdego amatora noży japońskich. Jego ostrze zostało naostrzone przy wykorzystaniu konwencjonalnej japońskiej metody Honbazuke, co pozwoliło uzyskać symetryczną krawędź ostrza z kątem 19 poziomów.
Nóż Rocking Santoku ma zastosowanie uniwersalne, dając możliwość krojenia równocześnie warzyw i owoców jak także mięsa czy ryby. Rdzeń ostrza, wytworzony ze stali MicroCarbide MC63, zakuty jest 100 warstwami dwóch stali nierdzewnych zróżnicowanej twardości.
W taki sposób uzyskujemy unikalny dla każdego noża wzór i właściwą dla każdego egzemplarza elastyczność wymaganą w użyciach kuchennych. Hartowane i wymrażane ostrza CRYODUR® nieszablonową skuteczność cięcia, odporność na korozję i adekwatną rozciągliwość ostrza.
funkcjonalny uchwyt z drewna brzozowego Masur zapewnia adekwatną kontrolę nad nożem i niemęczącą pracę. Całość to arcydzieło japońskiego rzemiosła, piękny przedmiot i nade wszystko sprawne narzędzie w kuchni.
parametry SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla nieporównanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i nieprzeciętnych atrybuty tnących oryginalny dla każdego ostrza wzór damastu Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, sprężyste i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w profilu litery D dla adekwatnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku rozmiary Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu: 14.2 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.2 cm Wysokość: 5.3 cm Masa: 0.18 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Rocking Santoku 5000MCD - 18 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.