[Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - Why Buy] Nóż SUJIHIKI z serii MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze pokrywa aż 100 warstw przeróżnego typu stali. Rdzeń ostrza wyprodukowany został ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63.
stworzone w ten sposób klingi odznaczają się arcytrudną twardością i charakteryzuje je charakterystyczny, unikatowy, damasceński wzór. Najwyższej jakości bezkompromisowce, a także unikatowe metody ich obróbki wpływają dodatkowo na niezwykle długą żywotność narzędzi marki Miyabi.
Estetyka i funkcjonalność zapewniają jednak nie tylko wybitne ostrze, ale też szczególny uchwyt. Wytwarzany z drewna brzozy Masur praktyczny kształt i idealnie komponuje się ze stalową klingą.
Nóż SUJIHIKI nad wyraz pasuje do cięcia mięs i ryb, jak dodatkowo krojenia wybornych pieczeni. Swą niewiarygodną ostrość nóż SUJIHIKI zawdzięcza wyjątkowemu procesowi obróbki. Ostrze szlifowano ręcznie na dwóch naturalnych, obrotowych kamieniach, po czym polerowano na skórzanych pasach.
Metoda ta, zwana szlifem Honbazuke, czyni SUJIHIKI nieporównanie ostrymi i nadaje im niecodzienny wygląd. Wytwarzane w ten sposób noże posiadają perfekcyjne właściwości tnące i antykorozyjne a w razie konieczności pozwalają się w prosty sposób naostrzyć.
dzięki czemu idealnemu pomocnikowi kuchennemu wszelkiego typu pieczenie czy inne potrawy mięsne pokrojone zostaną szybko, prosto i bez wysiłku. Właściwości SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 powłokach stali – dla niespotykanej twardości ok.
63 HRC i perfekcyjnych cechy tnących - Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, rozciągliwe i wytrzymałe na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość - Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla słusznej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Sujihiki 5000MCD - 24 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.