Japoński nóż Santoku z kolekcji Miyabi 6000MCT jest nożem do korzystania codziennego, a jego nazwa pochodzi od „Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi znakomicie. Ostrze wytworzone jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakutej w 2 powłokach stali nierdzewnej wznosijącej ochronę rdzenia przed pęknięciem.
Wykute głownia poddawana jest procesowi hartowania i mrożenia (CRYODUR®), co gwarantuje twardość około 63 w skali Rockwella, niezwykle prawidłową trwałość, oporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.
Ciemnobrązowy uchwyt z drewna drzewa Cocobolo nadaje szyku i jest komfortowy w dzięki ergonomicznemu kształtowi i wyważeniu. Taka harmonia pozwala na bezproblemową pracę poprzez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
producent zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, konwencjonalny i specyficzny wzór powstający w procesie kucia charakteryzujący tradycyjne rzemiosło Kraju kwitnącej wiśni. Nóż jest szlifowany dwustronnie techniką Honbazuke.
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego użytkowania. Parametry SZCZEGÓLNE Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej sprężystości Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® bardzo dobrą odporność, odporność na korozję i słuszną rozciągliwość ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zagwarantuje niesamowitą ostrość stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia wspaniałą równowagę, nieszablonowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszelkich technik rozmiary Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu: 14 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.5 cm Wysokość: 4.9 cm Masa: 0.21 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż santoku 6000mct - 18 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.