Japoński kuty nóż Sujihiki z kolekcji Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową ozdobą w Twojej kuchni. Ten długi, 24-centymetrowy nóż odszuka najkorzystniejsze użycie w krojeniu ryb i mięs.
Smukły i cienki profil głowni połączony z niezwykłą agresją cięcia pozwala kroić te produkty na klarowne plastry, jeśli takich potrzebujesz. Nóż Sujihiki ma ostrze utwardzone lodem (CRYODUR®) z rdzeniem tworzonym z wysokojakościowej, superczystej stali proszkowej MC66 otoczonej 132 warstwami stali o zróżnicowanych parametrach fizycznych.
Specjalny cykl hartowania z wymrażaniem (do -196°C) zapewnia twardość ~ 66 HRC i znakomitą retencję. Krawędź tnąca wyprowadzona na 9,5° na każdą ze stron techniką Honbazuke zezwala na długie używanie i nie wymaga częstego ostrzenia.
Honbazuke jest techniką ręcznego ostrzenia na specjalnych naturalnych kamieniach. W procesie wykończenia krawędź tnąca jest polerowana na pasach skórzanych. Uchwyt jest stworzony z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu w konwencjonalnym kształcie japońskich noży (profil D).
Jego rozmiar i zarys trafną równowagę, dzięki czemu nóż ten jest komfortowy, niezależnie od uchwytu i sposobu cięcia. Właściwości SZCZEGÓLNE Flagowa linia Miyabi Ostrze kute ze 132 warstw stali o różnorodnym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66 specyficzny dla każdego ostrza, niezwykle wyraźny wzór damastu Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok.
66 HRC (skala Rockwella) klasyczny uchwyt w zarysie litery D stworzony z czarnego drewna jesionu Kąt ostrzenia 9.5° na stronę wymiary Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 13.7 cm Szerokość uchwytu: 2.3 cm Wysokość: 3.7 cm Masa: 0.18 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż sujihiki 5000mcd 67 - 24 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.