linia noży MIYABI 4000FC ucieleśnia konwencjonalną, japońską sztukę tworzenia noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym atrakcyjnem i ostrością. Dotyczy to także noża NAKIRI o ostrzu długości 17 cm, którego obustronnie szlifowane ostrze znakomicie nadaje się przede wszystkim do prędkiego przygotowania warzyw i owoców.
Ostrze FRIODUR wytwarzane zostało z podwójnie hartowanej „ogniem i lodem" stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością i trwałością nawet w trakcie intensywnego stosowania. W dodatku szlif Katana-Edge z wyraźnym hamonem to symbol profesjonalnego kunsztu, który znajduje użycie w ostrzach konwencjonalnych, japońskich mieczy i cechuje się najwyższą ostrością, a także właściwościami tnącymi.
Jednak japońskie noże to nie tylko ostrze,również szczególne uchwyty. Linia MIYABI 4000FC ukazuje się niezwykle elegancko dzięki impregnowanym rączkom z drewna Pakka, zdobionym mozaikowymi pinami.
nadzwyczajnie leżą one w rąk dzięki ośmiokątnemu kształtowi, co zapewnia pozbawioną wysiłku, bezpieczną pracę. Wszystkie noże MIYABI produkowane są poprzez markę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii.
Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria popularnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. Atrybuty SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wytwarzane z hartowanej selektywnie i wymrażanej stali FC61 Katana-Edge - Hamon krawędzi tnącej, charakterystyczny dla japońskich mieczy Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka zapewniający pewny chwyt i nadzwyczajny wygląd Grawerowane logo MIYABI rozmiary Długość ostrza: 17 cm Długość uchwytu: 13.5 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 1.9 cm Wysokość: 5.4 cm Masa: 0.19 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Nakiri 4000FC - 17 cm, 33952-171-0. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.