[Nóż Santoku Miyabi 5000FCD - Why Buy] Nóż Santoku producenta Miyabi rewelacyjnie łączy nowoczesną estetykę z japońską tradycją. Ostrze tego starannego noża wykonane zostało z warstwy rdzeniowej ze stali FC61 otoczonej przez 48 warstw stali.
Ta kombinacja tworzyw wytwarza ładny, damasceński wzór ostrza noża Santoku. Na dodatek wykończenie w postaci czerwonego pierścienia i stalowej zaślepki na końcu uchwytu, a także subtelne, gustowne, mozaikowe logo nadaje mu rewelacyjny, egzotyczny wygląd.
Ostrze noża wytworzono ze specjalnej stali o wysokiej zawartości węgla. Podwójne hartowanie lodem klingi FRIODUR czyni ją niezwykle trwałą, twardą, rozciągliwą i odporną na korozję. Porównywalną z brzytwami ostrość otrzymano dzięki zaimplementowaniu szlifu Honbazuke, polegającemu na konwencjonalnym, ręcznym szlifowaniu na naturalnych kamieniach szlifierskich.
konwencjonalny uchwyt w profilu litery D produkowano z drewna Pakka. Materiał ten nie tylko gwarantuje wyjątkowo niebanalny wygląd, lecz też zagwarantuje cięcie bez poślizgu. Adekwatna ergonomia rękojeści wraz z twardym, sprężystym ostrzem nieprzeciętny balans, wpływający na wygodę i brak zmęczenia choćby przy długiej pracy w kuchni.
Z nożem SANTOKU z linii 5000FCD przygotują Państwo najsmaczniejsze posiłki bez najmniejszego wysiłku, a staranne krojenie warzyw, mięs, ryb czy siekanie ziół okaże się najprawdziwszą przyjemnością. Właściwości SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza wytwarzany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach - gwarantuje to długą żywotność ostrza i wybitne cechy tnące - Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke gwarantuje najwyższą ostrość - stabilny uchwyt z drewna Pakka w zarysie litery D dla nieprzeciętnego balansu, słusznej kontroli i cięcie bez wysiłku - gustowny wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali rdzoodpornej
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż santoku 5000fcd - 18 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.