Japoński nóż Gyutoh z kolekcji Miyabi 6000MCT jest świetnym narzędziem szefa kuchni. Ma gładkie ostrze o długości 16, 20 albo 24 cm, które wyśmienicie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Znaczne warzywa dodatkowo nie stanowią dla niego problemu.
Ostrze jest wytwarzane z laminatu stali proszkowej MicroCarbide oraz dwóch warstw stali nierdzewnej o niższej twardości i pokaźniejszej elastyczności. Tak kuta głownia poddawana jest procesowi hartowania i wymrażania (CRYODUR®) w celu osiągnięcia arcytrudnie wysokiego poziomu twardości i utrzymania ostrości.
proces kucia nadaje mu niepowtarzalny wzór i wyjątkowość. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Poręcznie ukształtowana rączka stworzona jest z Cocobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które przepięknie kontrastuje z ostrzem.
Rękojeść ma wygięty kształt, gwarantujący wygodę. Poprawnie wyważony uchwyt jest standardem całej linii MIYABI 6000MCT. Dzięki czemu balansowi możesz pracować poprzez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać dużo prac w kuchni.
właściwości SZCZEGÓLNE Supertwardy rdzeń ostrza produkowany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® niezwykle korzystną trwałość, odporność na korozję i stosowną rozciągliwość ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość zrównoważona rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia genialną równowagę, unikatowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszelkich technik wymiary Długość ostrza: 16 cm 20 cm 24 cm Długość uchwytu: 14 cm 14 cm 14 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.5 cm 2.5 cm 2.5 cm Wysokość: 4.7 cm 5 cm 5.1 cm Masa: 0.18 kg 0.21 kg 0.23 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż gyutoh 6000mct - 20 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.