Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Santoku
Noże kolekcji SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i bezkompromisowym designem.
zarówno ostrze jak i rękojeść wykonane są ze stali nierdzewnej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z specyficznym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
- ostrze dwustronne, długość ostrza 14,5cm
- japońska stal wzbogacona w molibden i wanad
- twardość stali 58 HRC
- Rękojeść stal nierdzewna 18/8
Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą akcentuje prostota i ascetyczny, wyszukany design, przy zachowaniu ostrości dlatego także są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są wyprodukowane z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad i węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. niepowtarzalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technice zagwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Wynikiem są ostrza o wspaniałej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, że codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali rdzoodpornej (18/8) z typowym diamentowym wzorem ma eliptyczny kształt, który zagwarantuje, iż nóż doskonale leży w rąk, jednocześnie osób prawo- i leworęcznych. Zarys rękojeści, jak również porowata struktura zapobiegają przypadkowemu wysunięcia się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, typu szefa kuchni nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, genialnie sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i użyteczną długość jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni równocześnie dla mistrzowskiego, jak i początkującego kucharza.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Seki Magoroku Shoso Nóż Santoku 14,5 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.