Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni
Noże serii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i bezkompromisowym designem.
równocześnie ostrze jak i rękojeść wykonane są ze stali nierdzewnej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z oryginalnym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
- ostrze dwustronne, długość ostrza 21 cm
- japońska stal wzbogacona w molibden i wanad
- twardość stali 58 HRC
- Rękojeść stal nierdzewna 18/8
Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą uwydatnia prostota i minimalistyczny, elegancki design, przy zachowaniu ostrości dlatego też są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są tworzone z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad i węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. niepowtarzalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technice gwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Rezultatem są ostrza o idealnej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, że codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali rdzoodpornej (18/8) z standardowym diamentowym wzorem ma eliptyczny kształt, który gwarantuje, że nóż nieprzeciętnie leży w rąk, zarówno osób prawo- i leworęcznych. Kształt rękojeści, jak na dodatek porowata struktura zapobiegają przypadkowemu wysunięcia się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, typu szefa kuchni pasuje do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, doskonale sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i praktyczną długość jest koniecznym wyposażeniem każdej kuchni zarówno dla mistrzowskiego, jak i początkującego kucharza.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Seki Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni 21 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.