Kai Shun Classic Nóż do Trybowania 15 cm:
- długość ostrza 15 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż do Trybowania Kai Shun Classic wykorzystując ten nóż łatwo oczyścisz mięso z kości, ścięgien czy błon.
linia Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych serii Kai wytworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego uwielbiana jest poprzez najlepszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o najróżniejszej twardości i rozciągliwości, zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI użytkowane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży stworzone są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż do trybowania 15 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.