Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 15,5 cm:
- długość ostrza 15,5 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Kai Yanagiba Wasabi to długi, bardzo cienki nóż z ostrym czubkiem o zarysie liścia wierzby, perfekcyjnie nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to typ noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).
Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią wyprodukowaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, żeby zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez użycie antybakteryjnych właściwości bambusa.
Ostrze stworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są przez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi black nóż yanagiba 15,5 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.