Kai Shun Classic Nóż do Plastrowania 18 cm:
- długość ostrza 18 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż szefa kuchni zaopatrzony jest w grube i nieelastyczne ostrze asygnowane do obróbki przeróżnego rodzaju produktów.
kolekcja Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych serii Kai wyprodukowanych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest poprzez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i solidność. Rdzeń ostrza wyprodukowany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wykonane są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co integruje się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż do plastrowania 18 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.