Kai Shun Classic Nóż Do Plastrowania 20 cm:
- długość ostrza 20 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż do plastrowania Kai Shun Classic doskonale nadaje się do krojenia pokaźniejszych kawałków mięsa, szynki, owoców i warzyw.
linia Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych serii Kai wytworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest poprzez najlepszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o najróżniejszej twardości i rozciągliwości, zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Rdzeń ostrza stworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI stosowane są przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży produkowane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem i wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun Classic Nóż Do Plastrowania 20 cm, DM-0703. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.