Kai Wasabi Black Nóż Do Plastrowania 23 cm:
- długość ostrza 23 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Nóż do plastrowania Kai Wasabi Black genialnie pasuje do krojenia większych kawałków mięsa, szynki, owoców i warzyw
Wasabi Black to seria noży marki KAI z czarną rękojeścią produkowaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych cechy bambusa.
Ostrze wyprodukowane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane poprzez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI użytkowane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych towarów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi black nóż do plastrowania 23 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.