Kai Wasabi Black Nóż Szefa Kuchni 20 cm:
- długość ostrza 20 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
Nóż szefa zaopatrzony jest w grube i niesprężyste ostrze dedykowane do obróbki zróżnicowanego typu produktów.
Wasabi Black to kolekcja noży marki KAI z czarną rękojeścią stworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez użycie antybakteryjnych właściwości bambusa.
Ostrze stworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI stosowane są przez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży produkowane są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych artykułów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co łączy się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi black nóż szefa kuchni 20 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.