Kai Shun Classic Nóż Do Pieczywa Profilowany 21 cm:
- długość ostrza 21 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Profilowany Nóż do pieczywa Kai Shun Classic nieprzeciętny do krojenia najróżniejszego typu pieczywa.
linia Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych serii Kai stworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego szanowana jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w unikalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o rozmaitej twardości i sprężystości, zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Rdzeń ostrza wytworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI stosowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wytwarzane są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż do pieczywa profilowany 21 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.