Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 21 cm:
- długość ostrza 21 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Kai Yanagiba Wasabi to długi, wyjątkowo cienki nóż z ostrym czubkiem o profilu liścia wierzby, nadzwyczajnie nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to typ noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).
Wasabi Black to linia noży marki KAI z czarną rękojeścią tworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych właściwości bambusa.
Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI użytkowane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży wytwarzane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co jednoczy się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi Black Nóż Yanagiba 21cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.