Kai Shun Classic Nóż Santoku 18 cm:
- długość ostrza 18 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż Santoku Kai Shun Classic dedykowany do porcjowania mięsa i ryb oraz siekania warzyw.
kolekcja Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych linii Kai wytworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest przez najkorzystniejszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży tworzone są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem i wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun Classic Nóż Santoku 18 cm, DM-0702. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.