Kai Shun Classic Nóż Nakiri 16 cm:
- długość ostrza 16 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Kai Shun Classic Nakiri to klasyczny japoński nóż do warzyw. Perfekcyjny do cięcia, siekania i szatkowania wszelkich rodzajów warzyw.
linia Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych linii Kai wyprodukowanych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest poprzez najlepszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o najróżniejszej twardości i elastyczności, zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza wyprodukowany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży tworzone są z niezwykle twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż nakiri 16 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.