Kai Shun Classic Nóż Santoku 19 cm:
- długość ostrza 19 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż Santoku Kai Shun Classic przeznaczony do porcjowania mięsa i ryb oraz siekania warzyw.
kolekcja Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych linii Kai produkowanych ze stali damascenśkiej, dlatego uwielbiana jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i rozciągliwości, zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wyprodukowany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są przez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży produkowane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co integruje się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun Classic Nóż Santoku 19 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.