Kai Shun Classic Nóż do Warzyw 6 cm:
- długość ostrza 6 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
linia Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych kolekcji Kai produkowanych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest przez najkorzystniejszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o rozmaitej twardości i rozciągliwości, zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i solidność. Rdzeń ostrza wyprodukowany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży tworzone są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co konsoliduje się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż do warzyw 6 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.