Kai Wasabi Black Nóż Deba 15 cm:
- długość ostrza 15 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Nóż Deba to konkretny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem dedykowany do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Nieprzeciętnie sprawdza się przy oddzielaniu od kości albo krojeniu mięsa z kością. Ostrze jednostronnie ostrzone.
Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią wytwarzaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych atrybuty bambusa.
Ostrze produkowane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane poprzez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI użytkowane są przez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży wykonane są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych artykułów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi black nóż deba 15 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.