Kai Shun Classic Nóż Szefa Kuchni 20 cm:
- długość ostrza 20 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż szefa kuchni wyekwipowany jest w grube i nieelastyczne ostrze przeznaczone do obróbki zróżnicowanego rodzaju produktów.
linia Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych linii Kai produkowanych ze stali damascenśkiej, dlatego ceniona jest poprzez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w unikalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i rozciągliwości, zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży stworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem i wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż szefa kuchni 20 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.