Kai Wasabi Black Nóż Santoku 16 cm:
- długość ostrza 16 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Nóż Santoku Kai Wasabi Black dedykowany do porcjowania mięsa i ryb oraz siekania warzyw.
Wasabi Black to linia noży firmy KAI z czarną rękojeścią wytwarzaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez wykorzystanie antybakteryjnych właściwości bambusa.
Ostrze wykonane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI stosowane są przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży wytworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych towarów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co łączy się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi black nóż santoku 16 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.