Kai Shun Classic Nóż Santoku 14 cm:
- długość ostrza 14 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż Santoku Kai Shun Classic przeznaczony do porcjowania mięsa i ryb i siekania warzyw.
kolekcja Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych kolekcji Kai wytworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego uwielbiana jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i rozciągliwości, zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI stosowane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży stworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co konsoliduje się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż santoku 14 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.