Kai Shun Classic Nóż Szefa Kuchni Karbowany 20 cm:
- długość ostrza 20 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż szefa kuchni wyposażony jest w grube i nieelastyczne karbowane ostrze asygnowane do obróbki różnego typu produktów.
seria Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych serii Kai wytwarzanych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest przez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o przeróżnej twardości i elastyczności, zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza stworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI stosowane są przez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży stworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co jednoczy się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun Classic Nóż Szefa Kuchni Karbowany 20 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.