Kai Shun Classic Nóż Santoku Karbowany 18 cm:
- długość ostrza 18 cm
- karbowane ostrze
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Karbowany Nóż Santoku Kai Shun Classic asygnowany do porcjowania mięsa i ryb i siekania warzyw.
seria Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych linii Kai tworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest przez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Rdzeń ostrza wytworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży tworzone są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż santoku karbowany 18 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.