Kai Wasabi Black Nóż Nakiri 16,5 cm:
- długość ostrza 16,5 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Nóż Nakiri Kai Wasabi Black to klasyczny japoński nóż do warzyw.nieprzeciętny do cięcia, siekania i szatkowania wszystkich wariantów warzyw.
Wasabi Black to seria noży marki KAI z czarną rękojeścią tworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez zastosowanie antybakteryjnych cechy bambusa.
Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane poprzez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są przez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży wytworzone są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych artykułów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi Black Nóż Nakiri 16,5 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.