Kai Shun Classic Nóż do Steków 12,5 cm:
- długość ostrza 12,5 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
linia Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych serii Kai stworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego ceniona jest poprzez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w unikalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i sprężystości, zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza tworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI użytkowane są przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wytworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż do steków 12,5 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.