Prezentowany nóż ma ostrze o długości 15 cm, rodzaju szefa kuchni - nadzwyczajnie sprawdzi się w trakcie krojenia oraz siekania. Ostrze jest dwustronne, a jego kształt sprawia, iż praca w kuchni stanie się przyjemnością.
Japońska marka KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej firmy w swojej ojczyźnie posiadają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie.
producent założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które znamionuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.
kolekcja SHUN stanowi jedną z najistotniej wszechstronnych serii ostrzy ze stali damasceńskiej na całym świecie. Nad wyraz ceniona wśród najkorzystniejszych specjalistów w świecie kuchni i kucharzy amatorów.
Noże z kolekcji SHUN to ostrza produkowane ze specjalnej stali damasceńskiej składającej się z 32 warstw.
Rdzeń noża jest wytwarzany ze stali VG-10.
Stal użyta do produkcji ostrzy to specjalny stop zawierający 1,0 % węgla oraz 1,5% kobaltu. Oporna na korozję i trwała stal - 61± 1 HRC, daje klindze ostrość, która nie ma sobie równych. Ręcznie ostrzone ostrza, nieprzeciętne wyważenie powodują, iż noże z kolekcji SHUN to niezastąpiony pomocnik dla najmocniej wymagających kucharzy.
Każdy nóż SHUN ma indywidualny i unikalny charakter, poprzez ułożenie poszczególnych warstw stali, niczym słoje w przekroju drzewa. Dzięki temu, pojedynczy nóż to odrobina sztuki, kunsztu i rzemiosła, która łączy technologię z innowacyjnym designem.
Rękojęści noży zostały produkowane z powlekanego drewna Pakka, o przekroju litery "D", stalowe zakończenie uchwytu ma na celu zachowanie udoskonalonej równowagi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun Classic Nóż Szefa Kuchni 15 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.