Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 24 cm:
- długość ostrza 24 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Kai Yanagiba Wasabi to długi, szczególnie cienki nóż z ostrym czubkiem o zarysie liścia wierzby, wspaniale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to wariant noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).
Wasabi Black to linia noży producenta KAI z czarną rękojeścią wytworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny przez zastosowanie antybakteryjnych atrybuty bambusa.
Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane poprzez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży tworzone są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co konsoliduje się z doświadczeniem i wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi Black Nóż Yanagiba 24 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.