Kai Wasabi Black Nóż Deba 10,5 cm:
- długość ostrza 10,5 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Nóż Deba to potężny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem przeznaczony do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Wyśmienicie sprawdza się przy oddzielaniu od kości lub krojeniu mięsa z kością. Ostrze jednostronnie ostrzone.
Wasabi Black to kolekcja noży marki KAI z czarną rękojeścią wytwarzaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez wykorzystanie antybakteryjnych parametry bambusa.
Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI użytkowane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wytwarzane są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych towarów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi Black Nóż Deba 10,5 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.