Kai Shun Classic Nóż Do Pieczywa 23 cm:
- długość ostrza 23 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż do pieczywa Kai Shun Classic rewelacyjny do krojenia zróżnicowanego typu pieczywa.
linia Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych serii Kai wykonanych ze stali damascenśkiej, dlatego ceniona jest przez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o przeróżnej twardości i rozciągliwości, zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI stosowane są poprzez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży wytwarzane są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co łączy się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż do pieczywa 23 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.