Linia PRACTI PLUS to połączenie cech funkcjonalności noży dla profesjonalistów z najwyższymi walorami noży do codziennego wykorzystania. Użyteczna i wyprofilowana rękojeść perfekcyjnie układa się w dłoni, poprzez co chwyt jest komfortowy i pewny. Ostrze full-tang wycinane laserowo z niemieckiej wysokowęglowej stali X50CrMoV15. Drobna waga noży przy zachowaniu wysokiej twardości ostrza 52 HRC sprawia, że noże linii PRACTI PLUS wyśmienicie sprawdzają się w codziennym użyciu.
Nóż Santoku - to idealne narzędzie w głównej mierze dla tych, którzy lubują się w nowościach i eksperymentach kulinarnych. Także dla tych, którzy szukają nowych doznań w smakach azjatyckich. Ten nóż to unikalne połączenie cech niewielkiego tasaka, a także noża Gyuto bazującego kształtem na standardowym, europejskim nożu szefa. Oprócz wyjątkowo oryginalnego, rzucającego się w oczy i robiącego wrażenie kształtu ostrza, nóż ten jest jednym z ulubionych narzędzi do siekania i szatkowania warzyw, a także owoców, świeżych ziół, jak w dodatku do krojenia, czy cięcia mięsa pozbawionego kości. Zawdzięcza to swej nieszablonowej ergonomii krojenia, poprzez co nieraz sam zastępuje te przeciętne, jak i pokaźniejsze noże kuchenne. Sprawne posługiwanie się tym nożem wymaga jednak treningu, jak i przyzwyczajenia do „nietypowego" kształtu, dalekiego od tego jaki towarzyszył nam przez lata. Chociaż już po kilku próbach nasze kuchenne wyczyny staną się nie tylko efektowne,przeważnie sprawne. Jeśli gotowanie to Twoje życie, nóż Santoku powinien być jego częścią.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Santoku 17 cm Practi Plus | , ZWIE7713. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.