[Nóż Santoku Miyabi 4000FC - Why Buy] Każdy, kto chciałby odkryć wielowiekową tradycję związaną ze sztuką noży, powinien zapoznać się z kolekcją noży MIYABI 4000FC. Jak wszystkie narzędzia tej kolekcji, tak i SANTOKU cechuje się niezwykłym spektakularnem i ostrością.
Tłumacząc słowo „Santoku" otrzymamy nic innego, jak „nóż trzech cnót", co odnosi się do trzech głównych obszarów wykorzystania: krojenie mięs, ryb i warzyw jest dla niego banalnie proste dzięki obustronnemu ostrzu o długości 18 cm.
Ostrze noża wykonano dzięki zaimplementowaniu technice FRIODUR. Specjalna stal, podwójnie hartowana lodem zapewnia temu wybitnemu narzędziu niezwykłą twardość i niepodatność choćby przy intensywnym używaniu.
Jego wysoka ostrość i nieprzeciętne parametry tnące to również zasługa szczególnego szlifu Katana-Edge, użytkowanego podczas produkcji słynnych japońskich mieczy. Uchwyty noży MIYABI wykonane z impregnowanego drewna Pakka ozdabia gustowne, mozaikowe logo serii.
Jego ośmiokątny zarys wraz z płynnie wkomponowanym trzpieniem powodują, że praca z nimi jest bezpieczna, zrównoważona, wygodna i pozbawiona wysiłku. Wszystkie noże MIYABI wytworzone są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii.
Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria sławnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. Właściwości SZCZEGÓLNE - Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 - Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i nadzwyczajnych właściwościach tnących - Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody - Grawerowane logo MIYABI
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 4000fc - nóż santoku 18cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.