Zwilling Professional S - nóż do obierania
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej linii noży. Z najkorzystniejszej stali nierdzewnej, wspaniale wyważone, ostre jak brzytwa to cechy cechujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezawaryjną obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali rdzoodpornej z trafną ilością chromu i węgla, opatentowanej poprzez markę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella znamionuje się długotrwałą żywotnością, wytrzymałością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych atrybuty jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 poziomach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze obszerniejszą twardość i oporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do serii Professional S. Wyprodukowana została z niezwykle trwałego tworzywa wytrzymałego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Nieprzeciętnie dopracowane detale uniemożliwiają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
atuty:
- ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego
- Najwyższa jakość w konwencjonalnym wydaniu
- Garda kanon
- znakomicie dopracowane szczegóły
- Specjalna stal opatentowana przez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze ma dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Professional S - nóż do obierania 7cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.