Zwilling Professional S - nóż filetowania 14cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej linii noży. Z najlepszej stali rdzoodpornej, wyśmienicie wyważone, ostre jak brzytwa to atrybuty cechujące kolekcje Professional S zapewniając kucharzą bezpieczną i bezusterkową obsługę.
Do produkcji noży zastosowano specjalnej stali rdzoodpornej z stosowną ilością chromu i węgla, opatentowanej przez producenta ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella cechuje się długookresową żywotnością, odpornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych atrybuty jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 poziomach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze obszerniejszą twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do linii Professional S. Wyprodukowana pozostała z wyjątkowo trwałego tworzywa niepodatnego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Perfekcyjnie dopracowane detale zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
mocne strony:
- funkcjonalna rękojeść z tworzywa nienaturalnego
- Najwyższa jakość w tradycyjnym wydaniu
- Garda kanon
- idealnie dopracowane detale
- Specjalna stal opatentowana przez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze posiada dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż do trybowania Professional S 14cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.